• Θερινά Σινεμά: Οικογενειακή Προσφορά Άυγουστος 2014
  • Έρωτας αλα Ισπανικά
  • Θερινά Σινεμά-Προσφορά Άυγουστος 2014: Πάμε βραδινή!
  • Θεϊκό κόλπο
  •  Mαρίνα
  • The Lunchbox
Previous ◁ | ▷ Next

Είναι ελληνικά τα θερινά σινεμά;

1

Όλοι μας λατρεύουμε ‘κάτι νύχτες με φεγγάρι μες στα θερινά τα σινεμά’ και χαιρόμαστε με την ύπαρξή τους. Αυτό όμως που ακούγεται συχνά, ότι ο θερινός κινηματογράφος είναι «ελληνική εφεύρεση» ή «ελληνική αποκλειστικότητα», μου μοιάζει επικίνδυνα με εθνικό μύθο. Και το βασικό στοιχείο του μύθου είναι απλά... ότι δεν είναι αλήθεια! Τον μύθο της «ελληνικής αποκλειστικότητας» μπορώ να τον απορρίψω και από προσωπική εμπειρία. Ταινίες κάτω από τ’ αστέρια δεν βλέπουν μόνο οι Έλληνες...

10 λόγοι για να προτιμήσετε τα θερινά σινεμά

amiko 1
1. Ο ανοιχτός χώρος: Η βραδινή δροσιά, το αεράκι, ο ουρανός που δεν συνηθίζουμε να κοιτάζουμε πια, η απόδραση μέσα στο αστικό τοπίο, κάτω από την λάμψη του φεγγαριού, συνθέτουν ένα εκπληκτικό σκηνικό για την προβολή της κάθε ταινίας.

2. Η αίσθηση ελευθερίας: Η χαλαρή και ανέμελη ατμόσφαιρα, η ελεύθερη επιλογή θέσεων, η ελευθερία κινήσεων, η μετακίνηση της καρέκλας, η αγκαλιά στον καναπέ, η ξαπλώστρα στην μπροστινή σειρά, το πνεύμα των διακοπών, μας θυμίζουν να μην κάνουμε συμβιβασμούς στην ψυχαγωγία.

Η ‘Ανοιξις των θερινών σινεμά

1dsc08314 anoixisΌταν τα τελευταία χρόνια τα θερινά σινεμά μειώνονται, η επαναλειτουργία ενός διατηρητέου θερινού σινεμά, εν μέσω κρίσης, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού.
Μετά από πολυετή εγκατάλειψη, ο διατηρητέος θερινός κινηματογράφος Άνοιξις στο Νέο Ηράκλειο (Αττικής και Ευριπίδου 19) υιοθετήθηκε από την οικογενειακή επιχείρηση Δ. & Κ. Γούναρης Ο.Ε. (που ειδικεύεται στα θερινά σινεμά) και αναπαλαιώθηκε πλήρως αποκτώντας ξανά την χαμένη του αίγλη και λάμψη, χαρίζοντας παράλληλα ζωντάνια σε ολόκληρη την γειτονιά και την ευρύτερη περιοχή.

Tα θερινά της νέας εποχής

therinaepoxis


Μοχίτο και χοτ ντογκ αντικαθιστούν την παραδοσιακή γρανίτα και τα ποπ κόρν στους κινηματογράφους μετατρέποντάς τους σε new age πολυχώρους διασκέδασης με ανέσεις σύγχρονου μπαρ.